Truita dolça de poma i canyella


Aquesta tarda he preparat aquesta truita dolça i per cert, deliciosa, per participar en el concurs que la Sílvia i l'Àgata del blog Receptes amb vida han organitzat. El concurs consisteix en escollir una recepta de les que hi ha publicades en el seu blog, preparar-la i després fer-los arribar una fotografia teva i de la recepta preparada, per tal de que la puguin penjar al facebook i la gent decideixi quina li agrada més, fent clic a "me gusta". Si encara no coneixeu el seu blog, us recomano que hi feu una visita, perquè està molt i molt bé!!

 

Ja feia dies que havia mirat el seu receptari, i quan vaig veure aquesta recepta de la truita de poma i canyella em va cridar molt l'atenció, perquè no sé vosaltres, però jo mai abans havia provat una truita dolça... i ara que ja ho he fet, puc dir que és exquisida!! M'ha encantat! Ja us garanteixo que a partir d'ara em sembla que en faré tot sovint :P

A més no té cap dificultat i en poqueta estona està llesta. L'he adaptat una mica als ingredients que tenia per casa, ja us ho indicaré ;) 
INGREDIENTS

- 4 pomes Royal Gala (no en tenia prou, així que n'he posat dos d'aquesta classe i dos de Golden)
- 1 cullerada de mantega
- ½ branca de canyella
- La pell de mitja llimona (jo l'he utilitzat de taronja, perquè no tenia llimones)
- 3 cullerades de sucre (si us agrada dolç n'hi podeu posar 4)
- 2 cullerades de licor de préssec o del que tingueu per casa (jo hi he posat Ratafia)
- 200 ml de nata líquida per muntar
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 6 ous 


PREPARACIÓ

Comencem preescalfant el forn a 200ºC a dalt i a baix.

Seguim pelant i tallant a làmines una mica gruixudes les pomes, i les posem juntament amb la mantega dins una paella i a foc mitjà-alt per tal de que tot junt es vagi desfent.

Després hi afegim la mitja branca de canyella i la pell de la taronja i ho anem remenant amb una cullera de fusta durant uns 3 minuts, per tal de que la poma vagi adquirint aquests gustos i aromes.
Passats aquests minuts, hi afegim el sucre i les dos cullerades de Ratafia, ho mesclem una mica i deixem que la poma es vagi coent durant uns 3 minuts més. A continuació hi posem la nata líquida, abaixem al foc (jo l’he posat al 5) i deixem que la poma vagi quedant cremosa i absorbeixi una mica la nata. Passats uns 3-5 minuts més, retirem la pell de la taronja i la branca de canyella, hi incorporem la culleradeta de canyella en pols, i a part, anem per batre els ous.

Una vegada tinguem els ous batuts, els posem a la paella i barregem una mica tots els ingredients per tal de que tot quedi ben integrat.

Ara la posem dins un motlle (jo n’he utilitzat un de silicona i amb la forma que veieu a les fotografies) i l’enfornem fins que qualli (a la recepta original posava que els va tardar uns 3 minuts. A mi me n’ha tardat uns 10). Ho sabrem punxant amb un escuradents o ganivet la truita i comprovant que ens surti net i sec, sinó l’hi haurem de deixar una estona més.

Dir-vos, també, que si volem la podem fer a la mateixa paella, com qualsevol altra truita i sense posar-la al forn. Això depèn de la forma que li vulguem donar.

Finalment la retirem del forn, la deixem refredar una mica, la desemmotllem i ja la tenim a punt. Es pot servir immediatament o quan es vulgui, ja que freda també és molt bona!

Si volem, per decorar-la, hi podem posar una mica de sucre llustre pel damunt i unes làmines de poma.

Espero que us hagi agradat!!

Bon profit!

34 comentaris:

  1. Això fa molt bona fila, prenc nota. Petons. Yolanda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Prova-la, que val molt la pena, ja veuràs! ;)

      Petons Yolanda i bon cap de setmana!!

      Elimina
  2. Mmmmmmmmmmmmm m'emporto la recepta!!!!!!!! Ooooh que pasada!!! que rica!!!!!!! Ooooh que buena presencia tiene!!! Te ha quedado espectacular!!! Mmmm perdona no m'he fixat que estava parlant en castellà jaja Ho sento!! (em fa mandra borrar-ho jaja quin desastre soc..) bueno el que et deia, està bonissim, m'has enamorat! vull un trosset!!! Un petonas

    ResponElimina
    Respostes
    1. hahahahaha com he rigut amb el teu comentari Laura!! ;D I que contenta estic de que t'hagi agradat tant!! ^^ Prova-la, ja veuràs quina delícia!! I després ja m'explicaràs si t'ha agradat, segur que sí!!

      Una abraçada molt forta guapíssima i que passis molt bon cap de setmana!!

      Elimina
  3. Por fuera se ve preciosa, en ese molde quedo muy bonita y por dentro se ve deliciosa..., que rica que estara, besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapísima!! Está buenísima! Ha sido todo un descubrimiento, vamos! ;)

      Besos y que pases un buen fin de semana!!!

      Elimina
  4. molt bon dia Cristina!!!!
    t´ha quedat genial!!! moltes gracies per escollir aquesta recepta, i que expliquis lo senzilla que es i lo agradable que es desprès de menjar. Amb aquest motlle t´ha quedat increíble.
    un petonas i moltes gracies per participar.
    Receptes amb vida.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Sílvia!!!

      Moltes gràcies a vosaltres!! M'ha encantat participar i fent aquesta recepta encara més! ;P Està boníssima!!

      Una forta abraçada i bon cap de setmana guapíssima!!

      Elimina
    2. Genial, oi Sílvia? Ets una artista Cristina.

      Elimina
  5. Ahora me tomaba yo un trozo para desayunar Cristina! Ha salido con muy buena pinta y muy vistoso con el molde de bundt cake. Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias Alfonso!! :) Es un buen desayuno, sin duda!! ;)

      Besos y buen fin de semana!!

      Elimina
  6. te´mooolt bona pinta!! la poma i la canyella van genial!! me l'apunto! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bon dia Roser!!

      A mi la combinació poma i canyella m'encanta i ja els hi vaig dir a la Sílvia i l'Àgata, que gràcies a aquesta recepta ara ja tinc una nova manera de preparar-les :)

      Moltes gràcies guapa, petons i bon cap de setmana!

      Elimina
  7. Una combinació molt bona i una presentació espectacular, m'agrada la forma que li has donat, m'hauré de comprar el motllo! Em quedo per la teva cuina, m'agrada molt. Petonets,
    Pilar

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Pilar! Benvinguda!! Que bé que et quedis per aquí i que t'hagi agradat la recepta!! :D Em va semblar que amb aquest motlle podria quedar ben maca la truita ;)

      Una abraçada ben forta guapa!!

      Elimina
  8. No havia sentit mai això de la truita dolça! M'encanta!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Jo fins fa poc tampoc, però és tota una delícia, a casa va ser tot un èxit!! Prova-la i ja em diràs a veure què us ha semblat ;)

      Una abraçada Mònica!

      Elimina
  9. No lo conocia, tiene que estar fantastica

    Un abrazo, Monica

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Mónica!!

      Yo hasta hace poquísimo tampoco la conocía, pero ha sido todo un descubrimiento, porqué está buenísima!! ^^

      Un besito guapa!

      Elimina
  10. Muy diferente y rica esta tortilla.
    Me gustan las dulces, mucho, haré esta.
    Me quedo por tu cocina.
    Besazos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias!! Me alegro mucho de que te haya gustado ^^

      Si la pruebas ya me dirás qué tal ;)

      Un besazo y bienvenida!!!

      Elimina
  11. Hola Cristina, siento no haberte visitado antes, pero aquí estoy queriendo comer un trocito de esa tarta, con un corte que tiene que es para morirse!!!!. Me ha encantado. Muchos besitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola guapísima!!! Yo este fin de semana tampoco he estado demasiado por aquí ;) Muchas gracias por pasarte y por comentarme!! Me alegra mucho ver comentarios y opiniones nuevas cada día! :D

      Que bien que te haya gustado!! No duró nada!! hehehe :P

      Un besito y buena semana!!!

      Elimina
  12. Es veu bonisima!!! MOlta sort al concurs! Un peto

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Pili!! ^^

      Una forta abraçada!!

      Elimina
  13. Un bizcocho de autentico lujo, se ve espectacular y seguro que está muy rico.
    Besos.

    ResponElimina
  14. Hola!!!
    Fántastico y con ese corte ya me has conquistado, una delicia de receta.
    Gracias por participar en mi sorteo.
    Besos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Guapa!! ^^

      De nada, gracias a ti por hacerlo!! A ver si hay suerte ;)

      Me alegro de que te haya gustado la receta, un besito!

      Elimina
  15. Menuda pinta tan buena tienen esos trozos enormes de fruta en el bizcocho!!

    ResponElimina
  16. WoooooW Cris!!!

    Me has dejado con la boca abierta con esta receta!!! Si es que me encanta la fusión de la canela con la manzana!!!! Que maravilla!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. ^^ Muchísimas gracias Sandra!!

      Fue todo un descubrimiento esta tortilla, porqué está deliciosa!! Para probarla y repetirla sin duda!! :P

      Un abrazo guapi y buen fin de semana!!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!