Pastes de crema pastissera i fruita


Aquesta recepta la vaig fer l’altre dia quan em va sobrar una mica de crema pastissera de la recepta del milfulles. Sempre miro d’aprofitar tot el que el sobra i com que a més també tenia làmines de pasta de full, em vaig posar a pensar què podria fer-ne i al final vaig provar de preparar aquestes pastes, que van sortir boníssimes i que són molt senzilletes de fer! Em va anar perfecte per aprofitar les sobres i em va servir per provar aquesta nova recepta, que encara no havia fet mai i que ara qualsevol dia tornaré a fer, perquè ens va agradar molt. 
Així que aquí us la deixo, ja veureu que queden delicioses! 

INGREDIENTS

- 1-2 làmines de pasta de full
- Crema pastissera (aquí teniu la recepta)
- Sucre refinat
- 1-2 pomes golden
- Maduixots (o kiwi, mandarines, pinya...)
- Sucre llustre
- Melmelada de préssec o d’albercoc (al vostre gust)

PREPARACIÓ

Comencem preescalfant el forn a 180ºC a dalt i a baix i amb aire.

Seguim estirant la pasta de full i tallant-la amb la forma que vulguem. Jo en vaig fer de rodones i també en forma d'elpise (amb un tallador rodó marqueu els laterals de les pastes i els uniu amb un ganivet). Si ho proveu ja veureu que a poc a poc i amb paciència us sortirà perfecte ;) 

Seguim tallant un trosset més de pasta de full (la del voltant dels trossos que hem tallat) d'un dit d'amplada i que hem d'enganxar al damunt i al voltant dels trossos que hem fet anteriorment, perquè així puguem posar la crema sense que se’ns surti pels costats. El que fem és enganxar-les pressionant una mica amb els dits o sinó posant una mica d’aigua perquè ens faci de cola (amb un pinzell), després punxem l’interior de les pastes (perquè no ens pugin durant la cocció), hi posem una mica de crema pastissera, tallem a làmines la poma i les ben repartim per les pastes que vulguem que siguin d'aquesta fruita i les altres les deixem només amb crema, ja que les decorarem quan ja les haguem enfornat. Ara posem les pastes al damunt d'una safata de forn folrada amb paper vegetal i les enfornem durant aproximadament 15 minuts o fins que veiem que la pasta de full ha pujat i ja ha començat a agafar color.

Finalment les retirem del forn, acabem de decorar amb maduixes tallades a làmines (o amb altra fruita també laminada o a trossos) les que ens quedin per decorar, pintem amb una mica de melmelada les de poma i les empolsimem totes amb una mica de sucre llustre. 

Són bones encara calentones o també fredes. Si les voleu menjar fredes al cap d’unes hores o fins i tot dies (ja sabeu que la crema us aguantarà perfectament 2-3 dies), és millor reservar-les a la nevera i treure-les una mica abans de servir.

Bon profit!

38 comentaris:

  1. Menuda pinta tiene esos pastelillos, a mí la unión de crema pastelera y frutas me parece irresistible, y está tan bonito presentado que ummm!!! me comería ahora uno con un café. Me encanta tu receta, besitos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapi!!!

      Yo también me habría comido uno a la hora de merendar mientras hacia la entrada... hehehe :P

      Me alegro de que te haya gustado ;) Un besito!!

      Elimina
  2. han quedat molt bé, i molt ben presentat. Realment la pasta de full és una manera molt fàcil de fer unes postres boníssimes!

    ResponElimina
    Respostes
    1. I tant que sí i a més queda bona amb tot!! A mi m'agrada molt i aquell dia em va anar genial, així vaig poder acabar la crema i de tot plegat en van sortir unes pastes boníssimes!

      Moltes gràcies guapes! Una abraçada!!

      Elimina
  3. T'han quedat millor que els de qualsevol pastisseria! Ets tota una mestra artesana! Una abraçada!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Mònica!! Me'n alegro molt del que dius!! Que bé que pensis així ^^

      Una abraçada guapa!!

      Elimina
  4. Madre mia! Que pintaza tienen estos pastelillos! increibles! Tengo los jugos gastricos revolucionados despues de ver las fotos! Super! Muchos besos!

    ResponElimina
    Respostes
    1. hehehe :) Pues ya sabes que te toca, prepararlos! que son muy sencillos de hacer y ya verás que el resultado vale mucho la pena!! ;)

      Me alegro mucho de que te hayan gustado!! Un abrazo!

      Elimina
  5. Ohhhhhhhhhh mencanta la pasta de full, és tant i tant bona. Petonets. Yolanda.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Yolanda!

      A mi també m'agrada molt, em sembla que ja es nota, perquè ja he publicat varies receptes fetes amb pasta de full! però és que va perfecte per quan no saps què cuinar o tens alguns ingredients dels quals no en saps què fer. Queda bona amb tot! Jo des de que la vaig provar que no n'hi falta mai a la nevera! ;)

      Un petonet bonica!

      Elimina
  6. Me encantan los postres hechos con hojaldre y si aún encima llevan fruta, mejor que mejor!!!

    Un besito,
    Sandra von Cake

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi también Sandra!! :D Y es verdad, con fruta va perfecto y además es un poco más sano! hihihi

      Un beso enorme guapa!!

      Elimina
  7. ¡Qué rico!, la combinación de hojaldre con fruta es exquisita,
    besos

    ResponElimina
    Respostes
    1. Es verdad, quedan muy bien combinados ;)

      Muchas gracias Dácil! Un besito!

      Elimina
  8. a part de la presentació, que es espectacular, te una pinta bàrbara!! petons

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltíssimes gràcies Roser!! Una abraçada! :)

      Elimina
  9. T'han quedat molt boniques!! I deuen ser un vici....he he. Petons!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies Marina! ^^ Estaven molt bones i la veritat és que no van durar gaire... :P hehehe

      Una forta abraçada!

      Elimina
  10. Unos pastelitos estupendos, que ricos se ven!!!!
    Besos.

    ResponElimina
  11. Sempre m'han agradat molt aquestes pastes, són tan bones!
    Petons.

    ResponElimina
  12. Te quedaron de lujo, y es que el hojaldre es maravilloso , nos saca de mil apuros y siempre quedamos bien...ahora con esas frutas primaverales tu receta va que ni pintada.
    Besitos.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Muchas gracias guapa!!

      A mi me gusta mucho por esto, cuando no sabes qué hacer el hojaldre es una buena solución y todos quedan encantados. Y es que está buenísimo!

      Un fuerte abrazo! ^^

      Elimina
  13. Qué delicias se pueden hacer con hojaldre ¿ verdad? Me encanta el aspecto de tus pasteles, divinos!!!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Sí!! ;) Muchas gracias guapa! Un besito!

      Elimina
  14. La combinació de pasta de full, crema pastissera i fruita és tot un clàssic que no passarà mai de moda! Boníssimes i molt vistoses.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Tens tota la raó Gemma ^^ Mai fallen i són boníssimes!

      Un petonet guapa!!

      Elimina
  15. Que delicia de pastelito con crema, me encanta!!! y con la fresa ...ideal! un beso

    ResponElimina
    Respostes
    1. ^^ Muchas gracias guapísima! Que bien que te haya gustado! :) Un besito!

      Elimina
  16. que bones... aquestes són d'aquells postres que mai fallen!!

    PTNTS
    Dolça

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gràcies guapa!! Sempre van bé, oi? ;)

      Una abraçada!!

      Elimina
  17. De verdad que están de alta pastelería tus pasteles, son mis favoritos...una buena crema pastelera no compite con na.. de na.. se ven deliciosos, !! En hora buena !!Un abrazo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. :D Muchas gracias guapísima! Me alegro mucho de que te hayan gustado! Y estoy de acuerdo contigo, donde haya una buena crema pastelera... no hace falta nada más! Para comerla a cucharadas si hace falta!! ;P hehehe

      Un fuerte abrazo y que pases un buen fin de semana!!

      Elimina
  18. Mmmmm m'agraden molt com t'han quedat aquestes pastes de crema!!! Segur que estan boníssimes!! Fan molt molt bona pinta!! M'encantaria poder probar ni que fos una!! Les fotos m'agraden molt i el blog també, el trobo que té molt color i claritat, felicitats!! T'he conegut pel concurs de Manzana&Canela que he vist que participem totes dues!! :) Es una meravella de concurs ja que m'ha donat l'oportunitat de coneixer blogs desconeguts per mi!!! Un petonas

    Et convido a passar pel meu si vols: queteapetecehoy.blogspot.com

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Laura!!

      Moltes gràcies guapíssima!! ^^ A mi m'agrada molt participar a concursos com aquest per això mateix, perquè per una banda és una bona manera de marcar-te reptes i provar receptes noves, però a més permet conèixer a altres blogs i a les persones que hi ha darrere i tot plegat ho fa molt enriquidor!

      Estic molt contenta de que t'hagi agradat el blog i que et quedis! :D Benvinguda!!

      Ara mateix vaig a donar una volta pel teu ;)

      Una forta abraçada!!

      Elimina
  19. Adoro el hojaldre con crema y con estas frutas tienen están de vicio, geniales para un postre de domingo.

    Un besiño

    ResponElimina
    Respostes
    1. A mi también me encanta!! Y con esta combinación nunca falla ;)

      Gracias guapíssima, que pases un feliz finde! Un besito!

      Elimina

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!