Sèpia a la planxa


Aquests dies miro de penjar, a més de receptes dolces, tal i com ja us vaig dir, alguna recepta salada i, si pot ser, ben fàcil i més aviat lleugera. I aquesta d'avui crec que ho compleix tot!

Últimament m’agrada molt fer dos o tres vegades a la setmana alguna recepta de peix, ja sigui per dinar o per sopar i la sèpia n’és una d’elles. Així a la planxa us portarà poca feina i a més surt ben bona.

INGREDIENTS (per a 4 persones)

- Quatre sèpies fresques de tinta o sense (també poden ser congelades)
- Oli d’oliva
- Sal
- All i julivert picats

PREPARACIÓ

Primerament netegem bé les sèpies, les ben assequem i després les tallem a trossos petitons o, si volem, també les podem marcar fent-los talls horitzontals i verticals per la part interna, perquè es així es facin més bé (i a més la presentació queda ben maca). Després les pintem amb oli d’oliva i quan les tinguem a punt, posem la planxa al foc (sense res més) i quan estigui calenta hi posem a fer les sèpies (uns 8 minuts per banda a foc mitjà). I quan gairebé estiguin fetes, és quan hi hem de tirar la sal i l’all i julivert picats. Les retirem del foc i ja les podem servir amb un rajolí d’oli d’oliva verge.

Ben fàcil i ràpid oi? ;) I si voleu també les podeu acompanyar amb gambes, per exemple, que ferem de la mateixa manera, però posant-los la sal abans de ficar-les al foc i fent-les una mica menys d'estona, just fins que canviïn de color. Jo aquest dia no n'hi vaig posar, perquè les sèpies eren força grosses i amb elles soles en vam tenir prou, tot i que quan són més petites sí que les faig acompanyades de dos o tres gambes per cadascú. Espero que us agradin!

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!