Barretes marmolades de xocolata i formatge

Ja ser que últimament penjo moltes receptes dolces, però estem a Nadal i ja s'acaba... i ara toca menjar aquestes coses! Quan passin les festes ja posaré receptes més lleugeres i salades :P

I avui, abans de que demà amb posi a fer Tortells de Reis, he fet aquestes barretes (brownies) marmolades de xocolata i formatge, per cert boníssimes, imporvisant amb alguns ingredients que m'han anat sobrant durant aquestes festes. La veritat és que és un dolç que sí que pot quedar molt bé com a postra, però també és un perfecte acompanyant del cafè, la llet o el cafè amb llet de l'hora d'esmorzar o berenar. Només hi ha un problema... i és que és d'aquelles coses que aniries agafant una vegada i una altra sense parar!

Aquí us deixo amb la recepta, espero que us agradi!
INGREDIENTS (per unes 20-25 barretes)

Per la pasta de formatge:

- 250 grams de formatge cremós (jo he utilitzat mascarpone, perquè me'n quedava de l'últim dia que vaig preparar tiramisú)
- 50 grams de sucre refinat
- 3 cullerades de suc de taronja
- 2 cullerades de ratlladura de taronja (ben fina)
- 10 grams de maicena
- 1 ou

Per la pasta de xocolata:

- 200 grams de xocolata fondant (la que he utilitzat era amb llet, però també ho podeu fer amb xocolata negra o blanca)
- 75 grams de farina blanca
- 40 grams de mantega
- Una cullerada de sucre refinat (si utilitzeu xocolata negra poseu aproximadament 150 grams de sucre, així li donareu dolçor i si utilitzeu la blanca jo no n'hi posaria)
- 2 culleradetes d'essència de vainilla
- 2 ous

PREPARACIÓ

Preescalfem el forn a 180º i folrem un motlle d'uns 23 cm de costat amb paper de forn.
A continuació preparem els dos tipus de pasta.

Per fer la pasta de formatge, treballem el formatge i el sucre dins d'un recipient ampli, amb l'ajuda del batedor elèctric i a velocitat alta, fins que obtinguem una mescla cremosa. Seguidament hi afegim la ratlladura de la taronja, el suc de taronja i la maicena i ho tornem a batre una mica. Finalment hi incorporem l'ou, però sense barrejar massa.

Per fer la pasta de xocolata, fonem la xocolata trencada en trossos mitjans i la mantega dins d'un cassó al bany Maria i a foc molt baix. Una vegada s'hagi fos, ho retirem i ho deixem refredar. Després hi afegim el sucre i la vainilla i ho barregem bé. A part, batem lleugerament els ous amb dos cullerades d'aigua freda i tot seguit ho afegim a la mescla de la xocolata juntament amb la farina. Ho barregem bé i ja ho tenim a punt.

Ara agafem el motlle i hi posem tota la pasta de xocolata a la base. Al damunt i en forma de  cullerades hi posem la pasta de formatge i després amb una espàtula les anem mesclant delicadament, perquè així es formi l'aspecte marmolat d'on prové el seu nom.

Ja per acabar, ho posarem al forn durant aproximadament uns 30 minuts o fins que veieu que els laterals hagin pujat i estigui solidificat del centre. Jo li he deixat una estona més, perquè al punxar-lo l'escuradents no sortia del tot net. Depenent del forn que tingueu tardarà una estona més o amb una mitja hora en tindreu prou.

Ja per últim ho deixarem refredar completament i després ho traurem del motlle, ho decorarem amb una mica de sucre glaç pel damunt i ho tallarem en barretes o a daus a punt per servir.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!