Avui Us en llepareu els dits fa 1 mes !!! I per celebrar-ho... Macarons !

Moltes gràcies a tots i a totes els que heu entrat al blog i heu anat mirant les receptes que he anat penjant.


La veritat és que estic molt contenta de com ha anat aquest primer mes, ja que de blogs n'hi ha moltíssims i a més, n'hi ha de realment molt bons. De tots ells n'estic aprenent coses noves, per tant, gràcies a tots i a totes els que en teniu!

Intentaré anar provant nous plats, per així poder-los compartir amb tots i totes vosaltres i espero que així puguem seguir junts molts mesos més i també, perquè no? anys! 


I per celebrar que ja portem un meset junts, he "superat" un repte! Fer macarons!!! Aquí els teniu!
Actualment de varietats de macaró n'hi ha moltes, ja que amb les dècades es van anar perfeccionant i ara se'n fan d'infinitat de gustos!

En l'actualitat ja no només són la última tendència a França, sinó que també ho són a moltes de les principals ciutats del món, com Londres, Nova York, Tokio, Berlín... I ara també a casa meva!

Per qui no n'hagi provat mai, són uns pastissets cruixents per fóra i més tovets per dins, que van units per una massa consistent. Els gustos poden ser molts, des del de cafè, xocolata, vainilla... fins al de roses, ametlles, festucs... I també n'hi ha de gustos salats, com el de vinagre balsàmic, el de xocolata amb foie gras, el d'olivada i anxoves... vaja, que cada dia en trobem de més varietats!

Jo no n'havia preparat mai encara, aquests han estat els primers. Feia força temps que tenia en ment fer-ne, però em feia una mica de por, perquè he anat llegint que costen de fer, que és fàcil que surtin grumolls... i vaja, que ho anava deixant... Avui però, decidida per celebrar el primer mes del blog, com a repte els he preparat. I la veritat, tot i que n'he fet poquets, n'estic força contenta!

Els he preparat amb ganatxe de xocolata, tot i que de cremes per dins n'hi ha moltes més. Un altre dia provaré de fer-los d'altres gustos i ja els penjaré!

Aquí us deixo la recepta que he utilitzat:

INGREDIENTS (per uns 17-20 macarons dels petits)

Pels macarons:

- 100 grams de sucre glaç
- 55 grams d'ametlles mòltes
- 45 grams de clares d'ou (unes 2 clares)
- 25 grams de sucre refinat
- Colorant líquid

Per la ganache de xocolata:

- 100 grams de xocolata negra amb un 70% de cacau
- 80 grams de nata líquida per muntar (35% de matèria grassa)

PREPARACIÓ

Primer, dir-vos que he llegit que hi ha gent que les clares d'ou les separa amb uns quants dies d'antelació, deixant-les a la nevera o fins i tot a temperatura ambient, perquè així perdin humitat, d'altres ho fan amb unes quantes hores d'antelació i pels que anem a última hora o ens oblidem de fer-ho, posem les clares 10 segons al microones, just perquè deixin d'estar tant fredes i perdin una mica d'humitat. Jo com que ho he decidit una mica tard, ho he fet d'aquesta última manera i la veritat és que ha anat la mar de bé.

I ara sí, comencem!

Posem a preescalfar el forn a 150º.

El primer que farem serà tamisar les ametlles i el sucre glaç en un recipient, per tal de que tot quedi ben fi. Tingueu en compte que com més fi quedi, millor. 

En un recipient a part, amb l'ajuda d'un batedor elèctric, començarem a muntar les clares a punt de neu i quan veiem que comencen a sortir petites bombolles, anirem afegint a poc a poc el sucre fins que la mescla quedi com un "merengue" i les clares, al tombar-les, no caiguin.

Quan les clares estiguin llestes, hi posarem unes quantes gotes de colorant, del color que vulguem, perquè quedin més divertits. I ho barregem a poc a poc i vigilant.

A continuació afegirem la mescla de les ametlles i el sucre glaç a les clares i a poc a poc ho anirem barrejant. Quan tot estigui ben incorporat i la mescla quedi homogènia, ja podrem fer els macarons.

Per fer-ho, jo he utilitzat un kit de macarons que vaig comprar, però si voleu també ho podeu fer amb l'ajuda d'una màniga pastissera i al damunt d'una safata de forn folrada amb paper de forn.

El kit de macarons, perquè us en feu una idea, és així.
I una vegada els tinguem a punt, els deixem reposar una estona (20-25 minuts) i els posem al forn durant aproximadament uns 25-30 minuts o fins que estiguin durs al tacte i no s'enfonsin gens.

Els deixem refredar.

I ara anem per la ganache de xocolata. 

Trenquem la xocolata en trossos petits i la reservem.

Posem la nata líquida en un cassó i la posem al foc fins que bulli. Quan comenci a bullir, l'afegim al damunt de la xocolata, ho deixem reposar 1 minut i a continuació ho ben barregem, fins que la xocolata estigui ben desfeta i incorporada.

Finalment ja podem muntar els macarons, farcint-los amb la ganache de xocolata que hem preparat i unint-los de dos en dos.

Espero que us hagi agradat!

Bon profit!

1 comentari:

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!