Strudel de poma o Apfelstrudel

Aquest és un postra tradicional d'Àustria i Alemanya. He llegit que el fan boníssim! Aquest que he fet també ha sortit ben bo, però m'agradaria poder comparar-los! A veure si algun dia puc anar-hi i fer-ne un tastet.

El resultat és molt vistós i la veritat és que no costa gens de fer. He trobat vàries receptes per fer-lo, totes consisteixen gairebé en el mateix, l'únic que algunes incorporen més ingredients que d'altres i algunes t'ensenyen a fer la pasta i d'altres recorren directament o a l'hojaldre o a la pasta filo. Pel farcit he seguit la recepta de Cuina per llaminers. I pel que fa a la massa, en el meu cas, com que tenia pasta filo a casa, he aprofitat i l'he fet amb aquestes làmines. Estic força contenta de com ha sigut el resultat, tot i que algun dia m'agradaria provar de fer la pasta jo mateixa i així veure com surt millor.

INGREDIENTS (per a 6-8 persones i per fer 2 Strudels com el de la fotografia)

- 10 làmines de pasta filo (5 per cada strudel)
- 4 pomes
- El suc de mitja llimona
- 4 cullerades de sucre
- 45 grams de mantega
- 2 cullerades de pa ratllat
- 2 cullerades petites de canyella en pols
- 2 grapats d'ametlles sense torrar
- Sucre glaç

PREPARACIÓ

Primer de tot preescalfem el forn a 180º. 

Pelem i tallem les pomes en trossos petits. Les posem dins d'un bol i hi tirem per sobre el suc de mitja llimona, les quatre cullerades de sucre i la canyella en pols. Ho remenem bé, de manera que la poma quedi ben impregnada.

Posem una paella al foc amb la mantega i quan es desfaci, hi tirem el pa ratllat i deixem que es vagi torrant. 
Quan estigui torrat, hi incorporem la poma i ho deixem coure aproximadament 5 minuts. Tot seguit ho retirem i ho reservem.

Ara és quan hem de treure la pasta filo de la nevera. Sobre una superfície plana i vigilant, les anem estenent una a una i les anem posant una a sobre de l'altre, després d'haver-les pintat amb mantega fosa. Per fer 1 strudel, en tenim prou amb 5 làmines. Quan les tinguem totes apilades, posem la mescla de poma a un dels extrems i ho anem enrotllant a poc a poc, com fent un canaló, i al final, posem una mica de mantega als extrems i al centre de la pasta filo, per així enganxar-la bé i evitar que la mescla surti quan s'estigui fent al forn. 
Abans de posar-ho al forn, deixem la part per on hem tancat l'strudel a la banda de sota, pintem el damunt amb una mica de mantega fosa, hi posem unes quantes ametlles i una mica de sucre i ara sí, ho posem al forn i ho deixem coure a 180º durant aproximadament 25-30 minuts, fins que veieu que  queda torrat.

Finalment ho traiem del forn, hi posem una mica de sucre glaç al damunt i ja ho podem servir.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Espero que t'hagi agradat!

I si em vols deixar un comentari, fer-me qualsevol pregunta, suggerència... Endavant, no et tallis i digues la teva! M'agradarà molt llegir-ho i et respondré quan pugui ;)

Moltes gràcies i espero tornar-te a veure per aquí ben aviat!



Espero que te haya gustado!

Y si me quieres dejar un comentario, hacerme cualquier pregunta, sugerencia... Adelante, no te cortes! Me gustará mucho leerlo y te responderé cuando pueda :)

Muchas gracias y espero volver a verte por aquí muy pronto!